Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

před 2 roky 102
Červené kari s květákem a kokosovým mlékem

Pár surovin, jednoduchá příprava a fantastický výsledek. Tohle jídlo vás bude bavit!

Suroviny

kokosové mléko 400 g

1 konzerva

limetová šťáva

na dochucení

sójová omáčka

na dochucení

máta 0.5 svazku

lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobu

Postup

1

Květák rozeberte na růžičky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej, vsypte maso a opékejte a vařečkou jej rozdělujte. K masu vmíchejte květák a ještě 5 minut opékejte. Vmíchejte kari pastu, ještě chvíli restujte, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody
a vařte, aby byl květák hotový a omáčka zhoustla. Dochuťte limetovou šťávou a sójovou omáčkou.

2

Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte lehce zchladnout a vmíchejte mátu. Podávejte s kari, zdobené mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek