Pár surovin, jednoduchá příprava a fantastický výsledek. Tohle jídlo vás bude bavit!
Suroviny
kokosové mléko 400 g
1 konzerva
limetová šťáva
na dochucení
sójová omáčka
na dochucení
máta 0.5 svazku
lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobu
Postup
1
Květák rozeberte na růžičky velikosti sousta. V pánvi rozehřejte olej, vsypte maso a opékejte a vařečkou jej rozdělujte. K masu vmíchejte květák a ještě 5 minut opékejte. Vmíchejte kari pastu, ještě chvíli restujte, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko a 200 ml vody
a vařte, aby byl květák hotový a omáčka zhoustla. Dochuťte limetovou šťávou a sójovou omáčkou.
2
Rýži uvařte podle návodu na obalu, nechte lehce zchladnout a vmíchejte mátu. Podávejte s kari, zdobené mátou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu