Chilli con carne – chili s masem po mexicku

před 1 rok 61
Chilli con carne – chili s masem po mexicku

Bleskové chilli con carne, které skvěle chutná s rýží nebo jen tak. Případně si ho zkuste zabalit do tortilla placiček spolu s avokádem a zakysanou smetanou.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • Rajčatový protlak
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 200 ml vývaru nebo vody
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka fazolí
  • Římský kmín
  • Sůl a cukr

Příprava

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobno.

Na pánvi rozehřejeme tuk a cibuli krátce opečeme.

Přidáme maso a důkladně opečeme.

Přidáme rajčatový protlak, osolíme a vše promícháme.

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme do směsi včetně římského kmínu a chilli.

Zalijeme sekanými rajčaty a vývarem a dusíme cca 20 minut.

Přidáme fazole a krátce prohřejeme.

Dochutíme solí a cukrem a můžeme podávat.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek