Čočková rychlá pánev

před 4 měsíce 50
Čočková rychlá pánev

Dalo by se říct čočkové kari s kokosovým mlékem nebo také čočkový dhal. Tahle pánev totiž kombinuje koření typická právě pro indickou či východoasijskou kuchyni. A stejně jako ony je zjemňuje kokosovým mlékem.

Ingredience

  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 1 cm zázvoru, oloupaný a nasekaný na drobno
  • 2 stroužky propasírovaného česneku
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička garam masala koření
  • 1 plechovka rajčat (krájených či drcených)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 150 ml vody
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Sůl, pepř
  • Chilli (dle chuti)
  • 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného

Příprava

Na rozpáleném oleji nechte v hrnci zpěnit cibulku, poté k ní přidejte zázvor i česnek a nechte rozvonět. Na závěr zasypejte kořením a důkladně promíchejte. Dávejte pozor, abyste koření nespálili, zhořklo by.

Přidejte rajčata, kokosové mléko, vodu a ⅓ lžičky soli. Na závěr přisypte propláchnutou čočku. Za občasného míchání vařte do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, podlijte směs trochou vody.

Z hotové směsi vyjměte bobkový list. Přidejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, který prohloubí chuť pokrmu.

Hotový čočkový dhal podávejte samotný, s indickým naanem, nebo s rýží. Ozdobte čerstvým koriandrem (a podle chuti i chilli).

Tip na závěr : Kokosové mléko můžete nahradit klasickou či alternativní smetanou. A pokud máte rádi pálivá jídla, můžete do pokrmu přidat chilli.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek