Dalo by se říct čočkové kari s kokosovým mlékem nebo také čočkový dhal. Tahle pánev totiž kombinuje koření typická právě pro indickou či východoasijskou kuchyni. A stejně jako ony je zjemňuje kokosovým mlékem.
Ingredience
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 1 cm zázvoru, oloupaný a nasekaný na drobno
- 2 stroužky propasírovaného česneku
- 1 bobkový list
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička garam masala koření
- 1 plechovka rajčat (krájených či drcených)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 150 ml vody
- 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
- Sůl, pepř
- Chilli (dle chuti)
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
Příprava
Na rozpáleném oleji nechte v hrnci zpěnit cibulku, poté k ní přidejte zázvor i česnek a nechte rozvonět. Na závěr zasypejte kořením a důkladně promíchejte. Dávejte pozor, abyste koření nespálili, zhořklo by.
Přidejte rajčata, kokosové mléko, vodu a ⅓ lžičky soli. Na závěr přisypte propláchnutou čočku. Za občasného míchání vařte do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, podlijte směs trochou vody.
Z hotové směsi vyjměte bobkový list. Přidejte Knorr Bohatý bujón zeleninový, který prohloubí chuť pokrmu.
Hotový čočkový dhal podávejte samotný, s indickým naanem, nebo s rýží. Ozdobte čerstvým koriandrem (a podle chuti i chilli).
Tip na závěr : Kokosové mléko můžete nahradit klasickou či alternativní smetanou. A pokud máte rádi pálivá jídla, můžete do pokrmu přidat chilli.