Chléb s opečeným lilkem a rajčaty

před 1 rok 170
Chléb s opečeným lilkem a rajčaty

Křupavý chlebík, tatarka, opečený lilek a pěkně nakyslá rajčátka... Božská to kombinace!

Ingredience

  • 4 plátky staršího bílého chleba
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann's
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lilek
  • 200 g rajčátek
  • Olivový olej
  • Stroužek česneku

Příprava

Lilek nakrájíme na silnější proužky, osolíme a necháme vypotit. Pak osušíme papírovou utěrkou, promícháme s olivovým olejem a utřeným stroužkem česneku. Ogrilujeme dozlatova.

Rajčata nasekáme na kostičky, promícháme s olivovým olejem, opepříme a osolíme. Můžeme přidat i oblíbené bylinky.

Plátky chleba zlehka ogrilujeme, aby byly křupavé. Každý potřeme tatarkou smíchanou s bylinkami. Na to položíme ugrilovaný lilek a přidáme štědrou porci rajčatové salsy. Podáváme.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek