Čočka na kyselo je zdravé jídlo plné luštěnin, které si určitě dopřejte častěji než jen na Nový rok. S volským okem jde o zdravou a sytou lahůdku.
Ingredience
- 500 g namočené zelené čočky
- 100 g nasekané cibule
- 2x stroužek česneku
- 30 g octa
- 1l vody
- Sůl, pepř
- Bílá jíška knorr
- 4x vejce
- Sádlo nebo olej
Příprava
Na tuku opečeme nasekanou cibulku a česnek do světle hnědé barvy, přidáme namočenou čočku osolíme a přidáme bobkový list. Zalijeme vodou.
Vaříme, dokud čočka nezměkne, zlehka zahustíme jíškou, dochutíme solí, pepřem a octem a necháme odstát.
Vejce si vyklepneme na rozpálenou nepřilnavou pánev a pomalu smažíme volská oka.
Čočku s vejcem servírujeme společně s kyselou okurkou a můžeme použít i smaženou cibulku.
Autor: www.receptynakazdyden.cz