Hovězí maso, fazole, rajčatový protlak a římský kmín dělají z tohoto jídla neskutečně bohatý a voňavý pokrm!
Ingredience
- 10 ml oleje
- 1 malá cibule, najemno
- 3 stroužky česneku, rozmělněné
- 250 g mletého hovězího masa
- 700 g (2 plechovky) černých nebo červených fazolí
- 200 g (1 plechovka) drcených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- ¼ lžičky mletého chilli (nebo podle chuti)
- 1 lžička římského kmínu
- 150 ml vody
- Čerstvá petrželka nebo koriandr, nasekaný
Příprava
V rozehřátém hrnci s olejem opečte cibuli. Zhruba po 3 minutách přidejte i česnek a nechte rozvonět.
Do hrnce vsypte mleté hovězí maso a pokračujte v restování, dokud se zcela nepropeče, kolem 5 minut.
Přidejte scezené fazole, rajčatový protlak i drcená rajčata. Směs zamíchejte, přidejte k ní veškeré koření a důkladně promíchejte, na závěr přidejte vodu.
Přiklopte a nechte 15 minut za občasného míchání provařit.
Hotovou směs dochuťte Knorr Bohatým bujónem hovězím, který přimíchejte ke konci vaření. Poté ochutnejte a dosolte podle chuti.
Chilli můžete podávat samotné, s pečivem nebo můžete využít i zbytky přílohy z předchozího dne (rýži, brambory).