Fazolová rychlá pánev s chilli

před 4 měsíce 44
Fazolová rychlá pánev s chilli

Hovězí maso, fazole, rajčatový protlak a římský kmín dělají z tohoto jídla neskutečně bohatý a voňavý pokrm!

Ingredience

  • 10 ml oleje
  • 1 malá cibule, najemno
  • 3 stroužky česneku, rozmělněné
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 700 g (2 plechovky) černých nebo červených fazolí
  • 200 g (1 plechovka) drcených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • ¼ lžičky mletého chilli (nebo podle chuti)
  • 1 lžička římského kmínu
  • 150 ml vody
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr, nasekaný

Příprava

V rozehřátém hrnci s olejem opečte cibuli. Zhruba po 3 minutách přidejte i česnek a nechte rozvonět.

Do hrnce vsypte mleté hovězí maso a pokračujte v restování, dokud se zcela nepropeče, kolem 5 minut.

Přidejte scezené fazole, rajčatový protlak i drcená rajčata. Směs zamíchejte, přidejte k ní veškeré koření a důkladně promíchejte, na závěr přidejte vodu.

Přiklopte a nechte 15 minut za občasného míchání provařit.

Hotovou směs dochuťte Knorr Bohatým bujónem hovězím, který přimíchejte ke konci vaření. Poté ochutnejte a dosolte podle chuti.

Chilli můžete podávat samotné, s pečivem nebo můžete využít i zbytky přílohy z předchozího dne (rýži, brambory).

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek