Grilovaná chapadla z chobotnice s majonézovým dipem

před 1 rok 139
Grilovaná chapadla z chobotnice s majonézovým dipem

Chobotnice je v našich končinách spíše sváteční pokrm – ale uvidíte, že když ji připravíte na letní grilovačce, vaši přátelé budou nadšení. Je sice potřeba chapadla předem předvařit, ale jinak je tento recept až neskutečně jednoduchý.

Ingredience

  • 750 g chapadel z chobotnice
  • 100 ml vinného octa
  • 3 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Hellmann's omáčka k masu česneková

Příprava

Chapadla chobotnice očistíme a zalijeme studenou vodou. Spolu s vinným octem a bobkovým listem přivedeme k varu a vaříme asi hodinu, dokud nejsou chapadla měkká.

Chapadla naložíme do marinády z olivového oleje, soli a drceného česneku. Necháme hodinku marinovat.

Rozpálíme gril a chapadla na něm na středním plameni ogrilujeme. Trvá asi 10 až 15 minut, dokud nejsou hotová. Podáváme pokapaná citronem a s česnekovou omáčkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek