Chobotnice je v našich končinách spíše sváteční pokrm – ale uvidíte, že když ji připravíte na letní grilovačce, vaši přátelé budou nadšení. Je sice potřeba chapadla předem předvařit, ale jinak je tento recept až neskutečně jednoduchý.
Ingredience
- 750 g chapadel z chobotnice
- 100 ml vinného octa
- 3 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Hellmann's omáčka k masu česneková
Příprava
Chapadla chobotnice očistíme a zalijeme studenou vodou. Spolu s vinným octem a bobkovým listem přivedeme k varu a vaříme asi hodinu, dokud nejsou chapadla měkká.
Chapadla naložíme do marinády z olivového oleje, soli a drceného česneku. Necháme hodinku marinovat.
Rozpálíme gril a chapadla na něm na středním plameni ogrilujeme. Trvá asi 10 až 15 minut, dokud nejsou hotová. Podáváme pokapaná citronem a s česnekovou omáčkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz