Jakmile je chřestová sezona, využijte toho a vykouzlete tento skvělý salát s bramborami, chřestem, ředkvičkami a cukrovým hráškem. Korunu mu dodá báječný majonézový dresink, který pěkně propojí všechny chutě.
Ingredience
- 500g malých raných brambor (např. typu grenailles)
- 1 svazek zeleného chřestu
- 1 svazek ředkviček
- 200g cukrových hráškových lusků
- 6 lžic majonézy Hellmann's
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 svazek pažitky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Příprava
V osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Nechte vychladnout.
Chřest omyjte, zbavte spodních dřevnatých částí a nakrájejte na cca 3 až 5 cm velké kousky. Poté jej zlehka polijte olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte grilovat do trouby na 180 stupňů, dokud nebude mít místy zlatavou barvu.
Hráškové lusky omyjte a podélně nakrájejte na poloviny či třetiny. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte najemno.
Majonézu smíchejte se lžičkou hořčice, lžící vinného octa, ¾ nasekané pažitky. Dochuťte solí a pepřem.
Brambory podle velikosti nakrájejte na poloviny či čtvrtiny, ve velké míse je smíchejte se zbylou zeleninou (trochu hrášku, ředkviček a chřestu si ponechte stranou) a přidejte pažitkovou majonézu. Důkladně promíchejte, aby jí byly rovnoměrně pokryty veškeré ingredience.
Hotový salát můžete ozdobit zbylou zeleninou a nasekanou pažitkou, podle libosti můžete také salát dochutit solí a pepřem.