Kadeřávkový salát s čočkou

před 2 měsíce 36
Kadeřávkový salát s čočkou

Kadeřávek, zelená čočka a opečená cizrna a mrkev tvoří základ tohoto vydatného salátu. Díky bylinkové majonéze vyniknou chutě všech ingrediencí.

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny
  • 4-6 listů kadeřávku
  • 2 střední mrkve
  • 50 g zelené čočky
  • Koriandr
  • Petrželka
  • Olivový olej
  • 6 lžic majonézy Hellmann’s
  • Sůl, pepř a chilli

Příprava

Uvařte čočku podle návodu na obalu, slijte vodu a nechte čočku vychladnout.

Umyjte, oloupejte a nakrájejte si mrkev na větší šikmá kolečka. Ta pak pokapejte olivovým olejem, přidejte sůl, pepř a trochu chilli a řádně promíchejte. Cizrnu propláchněte, osušte a dochuťte stejně jako mrkev olivovým olejem, solí, pepřem a špetkou chilli. Obojí přesuňte na pečícím papírem vystlaný plech a pečte na 190 stupňů cca 30 minut. Cizrna i mrkev by měly zezlátnout. V polovině času plátky mrkve otočte a cizrnu zamíchejte, aby se vám ingredience nespálily.

Kadeřávek omyjte, vykrojte z něj tvrdé stonky a nahrubo nakrájejte zbylé listy. Ty pak spařte na 1 minutu v osolené vroucí vodě.

Připravte si bylinkovou majonézu: smíchejte 6 lžic majonézy se 2 lžícemi jemně nasekaného koriandru a lžící jemně nasekané petrželky. Přidejte šťávu z poloviny limetky a důkladně promíchejte.

Ve velké míse smíchejte kadeřávek, uvařenou čočku, ¾ pečené mrkve a ½ pečené cizrny s majonézou. Hotový salát pak ozdobte zbylými ingrediencemi, tedy pečenou mrkví, křupavou cizrnou a čerstvými bylinkami. 

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek