Krémové kuřecí kari

před 3 roky 70
Krémové kuřecí kari

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks

s kostí, bez kůže, rozpůlená

cibule 1 ks

střední, nadrobno

česneková pasta 1 ČL

(viz Něco navíc)

1 ČL

zázvorová pasta (viz Něco navíc)

jogurt řeckého typu 100 g

chilli paprička 4 ks

podélně rozříznuté

placky čapátí lze nahradit vařenou rýží, k podávání

česneková pasta 0.5 PL

(viz Něco navíc)

0.5 ČL

zázvorová pasta (viz Něco navíc)

kurkuma (mletá) 0.5 ČL

mletá

V míse důkladně promíchejte kuře s přísadami na marinádu. Nechte stát nejméně hodinu, ale ještě lépe nechte rozležet přes noc v chladničce.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte kardamom a skořici a pár sekund opékejte. Pak přidejte cibuli a 15 minut ji opékejte, občas ji důkladně promíchejte, aby rovnoměrně zlátla.

3 Přidejte česnekovou i zázvorovou pastu a minutu důkladně míchejte. Pak zmírněte oheň a vmíchejte koriandr, římský kmín a jogurt. Minutu prohřívejte, pak zesilte oheň zpátky na střední a přidejte kuřecí prsa v jedné vrstvě. Opékejte je asi 8 minut a přitom je obracejte. Přidejte chilli papričky, přiklopte a zvolna duste na mírném ohni 25–30 minut, tu a tam promíchejte. Podle potřeby podlijte trochou vody, pokud by se směs příliš vysušila.

4 Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr. Podávejte s plackami čapátí nebo s rýží.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou či zázvorovou pastu nahrubo nasekejte oloupaný česnek, respektive zázvor, a pak je v malém mixéru či sekáčku na potraviny rozmixujte s trochou vody na pastu.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Přečtěte celý článek