Krtkův dort je kombinace kakaového korpusu, lehkého smetanového krému a banánů. Tomu se těžko odolává.
Ingredience
- 100 g cukru krupice
- 100 ml oleje
- 3 vajíčka
- 1 lžíce rumu
- 170 g polohrubé mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml mléka
- 4 banány
- 500 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 ztužovač šlehačky
- 40 g moučkového cukru
- 1 tučný tvaroh
- 80 g čokolády na vaření
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
Příprava
Cukr, olej a žloutky dáme do misky a společně vyšleháme, poté přidáme rum a promícháme. Do další misky prosijeme mouku, kakao a prášek do pečiva a dobře promícháme. Moučnou směs přidáme společně s mlékem do žloutkové směsi, promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Připravíme si dortovou formu o průměru cca 24 cm, vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí.
Korpus necháme zcela vychladnout. Vydlabeme vnitřek dortu, po obvodu necháme asi 1 cm okraj, dáváme pozor, abychom neporušili dno dortu. Vydlabaný korpus v misce rozdrobíme.
Připravíme si krém do dortu. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, tvaroh vyšleháme s cukrem. Nakonec smícháme šlehačku s tvarohem a přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Banány podélně rozpůlíme a vložíme je do vydlabaného korpusu. Na ně do kopečku navrstvíme smetanový krém, uhladíme a posypeme rozdrobeným korpusem. Necháme uležet v ledničce ideálně do druhého dne.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.