Kuřecí pánev s lesními houbami + foto postup

před 7 roky 83
Kuřecí pánev s lesními houbami + foto postup

Kuřecí pánev s houbami + foto postup lesní houby
kuřecí maso (prsíčka)
slanina
klobása
sojová omáčka
olej
sůl, pepř

Kuřecí pánev s houbami + foto postup – recept

Druhý recept s houbami z podzimního lesa (včera nasbírané, plný košík suchohřibů a bedel + 2 krásné praváky) je minutkový – s kuřecím masem, klobáskou a slaninou.

Nejprve si svaříme houby. Houby očistíme, okrájíme případné nehezké nebo červivé části hub a nakrájíme je na větší kousky. Vložíme do hrnce, osolíme a zalejeme studenou vodou.

Přivedeme k varu, 10 minut povaříme a slejeme. V cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Na 2 porce hotového jídla budeme potřebovat asi 20 dkg svařených hub. Zbytek si můžeme zamrazit.

Nakrájíme na větší kousky slaninu (asi 10 dkg) a 1/2 klobásky (čabajka, gombasecká…). Slaninu jsem dal oravskou – nemá chybu ?

1 kuřecí prsíčko nakrájíme rovněž na větší kousky. Větší stroužek česneku nasekáme na drobno.

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Přidáme klobásku a slaninu. Počkáme, až pustí šťávu (tuk) – asi tak 2 minutky a přidáme česnek. Promícháme a jakmile česnek zavoní…

… přidáme kuřecí maso a za chviličku (1 minutka) i houby.

Mícháme a restujeme 10 minut na docela prudkém ohni, ke konci přidáme sojovou omáčku – dle chuti. Já dávám asi 2 polévkové lžíce. Prohřejeme a můžeme podávat. S čímkoliv, třeba i s chlebem.

Upozorňuji, že to není žádná dietka :-)))


Kuřecí pánev s houbami + foto postup

OK recepty OK recepty - Drůbež Přečtěte celý článek