Lasagne bolognese

před 1 rok 76
Lasagne bolognese

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • velká cibule
  • 400 ml rajčatová passata
  • 500 g konzervovaných rajčat
  • lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 200 g parmazánu
  • balení těstovin na lasagne

Příprava

Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno.

Na oleji necháme cibuli zesklovatět a přidáme maso. Vařečkou se snažíme maso rozdělit na kousky a osmažíme.

Důkladně osolíme. Když je maso opečené, přidáme rajčatovou passatu a konzervovaná rajčata a asi 30 minut necháme dusit.

V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme spojit jíšku. Tu zalijeme mlékem a za stáleho míchání necháme zhoustnout. Důkladně osolíme.

Parmazán nastrouháme na hrubo.

Pekáč vhodný do trouby vytřeme máslem a dno poklademe těstovinami na lasagne. Na těstoviny dáme vrstvu směsi masa a rajčat, tu zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Na sýr opět těstoviny a takto opakujeme, než spotřebujeme všechny suroviny.

Poslední vrstva by měla být silnější vrstva sýra.

Vložíme do trouby na 180 stupňů na cca 40 minut.

Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek