Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

1 rok starý 30
Mini, baby, jarní neboli francouzská kukuřičná kuřátka

mini kuratko recept

Dát každému na talíř jeho vlastní kuře je naprosto báječným překvapením pro významné hosty. Miniaturní kuřátka mají delikátní chuť a s klasickým pečeným kuřecím masem se nedají vůbec srovnávat. Právě proto jsme se rozhodli o těchto lobstrech mezi mořskými plody napsat článek. Jednou je zkusíte a nebudete chtít jinak. Nejde totiž jen o jejich velikost, ale také původ a stáří.

Kuřátka seženete už i v běžných supermarketech. Váží většinou něco kolem 450 g. Když si odmyslíte kosti a také, že se maso malinko speče, opravdu se jedná v podstatě o jednoporcové dobroty. Kuřata pochází ve valné většině z Francie. Seženete je poněkud nažloutlé, protože jsou krmeny kukuřicí. Už jsme ale narazili i na olivová kuřátka, která jsou krom kukuřice krmeny ještě olivami a olivovým olejem.

Jak na dokonale chutné, tak akorát propečené kuře?

Kuřátka omyjte studenou vodou a osušte. Následně potřete dobrým rostlinným olejem. To děláme zejména proto, aby se jemná kůžička nespálila a také pak na kuřeti lépe drží koření. To použijte, jak jste zvyklí, buď přímo kořenící směs na kuře nebo oblíbené bylinky smíchejte se solí nebo třeba granulovaným česnekem. Dovnitř do kuřátka dejte oříšek másla a oblíbené čerstvé bylinky, velmi se hodí i plátek citronu. Kuřátku svažte nohy a položte ho prsy nahoru na pečícím papírem vyložený pekáček. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C, po 15 minutách podlijeme horkou vodou a pečeme dalších 15 minut. Pak už kuřátka opatrně otočíme a pečeme dalších 30 minut, nebo dokud maso nebude zcela měkké a nepůjde dobře od kosti.

Náš tip: Kuřátka pravidelně poléváme vzniklým výpekem.

Jako příloha se velmi hodí pečené grenaile brambory nebo smetanová bramborová kaše.

OK recepty OK recepty - Drůbež Zdroj