Thajské smažené nudle se zeleninou a kuřecím masem, to je pokrm zvaný pad thai. Nezapomeňte ho posypat rozdrcenými arašídy!
Ingredience
- 250 g rýžových nudlí
- 300 g libového kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce tamarindové pasty
- limeta a arašídy k podávání
Příprava
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme je změknout. Trvá to 30-60 minut.
V misce smícháme tamarindovou pastu, rybí a sójovou omáčku. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme.
Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky a jarní cibulku na šikmá kolečka.
Rozpálíme ve wok pánvi olej a kuřecí maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme.
Směs nahrneme na stranu a vedle rozklepneme obě vejce. Necháme je trochu zatáhnout a poté promícháme se směsí.
Do pánve přidáme změklé nudle a vše zalijeme omáčkou ze sójovky, rybí omáčky a tamarindové pasty.
Vmícháme jarní cibulku.
Podáváme s limetkou a nesolenými arašídy.