Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

9 měsíce starý 38
Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

Díky jogurtové marinádě s aromatickým kořením získá kuře nejen neodolatelnou vůni, ale také si zachová nepřekonatelnou šťavnatost. 

Suroviny

kuře 1 ks

očištěné a zploštělé na motýlka

naan

rozpečený, k podávání

jogurt řeckého typu 125 ml

zázvor (čerstvý) 1 PL

jemně nastrouhaný

česnek 4 stroužky

prolisované

koriandr 1 svazek

čerstvý, nasekaný najemno

jogurt řeckého typu 375 g

koriandr 1 svazek

čerstvý, nasekaný najemno

máta 1 svazek

nasekaná najemno

fenykl 1 ks

bulva rozpůlená a nakrájená na tenké plátky

cibule červená 1 ks

nakrájená na tenká půlkolečka

Postup

1

Na marinádu smíchejte v míse všechny uvedené ingredience. Pak ji vmasírujte do kuřete ze všech stran. Maso můžete nechat marinovat do druhého dne přikryté v lednici, jeho chuti to prospěje.

2

Troubu předehřejte na 190°C. Kuře položte kůží nahoru na plech nebo nejlépe na pekáč s mřížkou a potřete jej zbytkem marinády z mísy. Pečte ve středu trouby asi 1 hodinu 25 minut dozlatova a tak, aby bylo maso dopečené a snadno se oddělovalo od kosti.

3

Mezitím připravte raitu a salát. Okurku na raitu podélně rozřízněte, vydlabejte z ní semínka, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Přidejte jogurt, bylinky, osolte podle chuti a promíchejte. Do doby podávání nechte chladit v lednici.

4

Na salát vyřízněte z pomerančů filátka dužiny bez slupičky. Šťávu přitom zachycujte do mísy a pak ji promíchejte s olejem a hořčicí dohladka na dresink. Do mísy přidejte fenykl, cibuli, rukolu i filátka z pomerančů a zlehka promíchejte.

5

Kuře podávejte s rozpečeným indickým chlebem naan, doplňte salátem a raitou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetitonline Apetitonline - Indická kuchyně Zdroj