Zelenina je zdravá, zasytí a dodá nám spoustu vitamínů. A jak si ji připravit snadno a rychle? No přece v troubě! Není nic lehčího než zeleninu nakrájet, hodit na plech nebo do pekáčku a nechat troubu udělat všechnu práci za vás. Tahle báječná pečená zelenina je doplněná o upečená vajíčka, která pokrmu dodají bílkoviny a udělají z něj plnohodnotný oběd nebo večeři.
Ingredience
- 300 g brambor
- 200 g kořenové petržele (F50F)
- 250 g růžičkové kapusty
- 250 g červené řepy
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr
- 4 lžíce oleje
- Pepř
- 4 vejce
Příprava
Brambory a petrželovou nať oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Růžičkovou kapustu očistíme a rozpůlíme. Červenou řepu oloupeme (nasaďte si jednorázové rukavice) a nakrájíme na měsíčky.
V mističce smícháme olej, dvě lžíce vody a bujon. Opepříme, osolíme a touto marinádou potřeme zeleninu. Nejlépe tak, že ve větší míse jí zeleninu zalijeme a rukama pořádně promícháme. Čím lépe se zelenina směsí obalí, tím rychleji a rovnoměrněji se upeče.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Následně plech vyjmeme a na zeleninu vyklepneme vajíčka. Ta dopékáme dalších pět minut. Servírujeme.
Tip na závěr : Podáváme s tatarskou omáčkou Hellmann's.