Česká klasika, která je za chvíli hotová. Výborně chutná s domácím houskovým knedlíkem.
Ingredience
- 1 kg loupaná hovězí plec
- 5 ks mrkve
- 5 ks petržele
- Půl celeru
- 1 sklenice halali (základ pod svíčkovou)
- 400 ml tučné smetany
- Sůl, cukr
- Slanina
Příprava
Maso důkladně prošpikujeme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpálíme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran. Poté ho dáme stranou.
Na výpeku z masa opečeme důkladně zeleninu.
K zelenině přidáme maso a zalijeme halali. Přilijeme vodu nebo vývar tak, aby bylo maso téměř ponořené.
Takto necháme dusit do změknutí masa. Trvá to asi 2 hodiny.
Když je maso měkké, vyndáme ho stranou.
Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Přidáme smetanu a dochutíme solí a cukrem.
Podáváme s nakrájeným masem a houskovým knedlíkem.