Tyhle špagety máte hotové během 15 minut. Mezitím, co se vaří těstoviny, stihnete připravit jednoduchou omáčku z cibule, slaniny a smetany. Svěžest celému jídlu dodá čerstvá petrželka.
Ingredience
- 500 g špaldových špaget (F50F)
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g slaniny
- 200 ml smetany na vaření (15 % tuku)
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- Pepř
- 2 lžíce nasekané petrželky
Příprava
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Pak ji osmažíme na rozpáleném olivovém oleji v hrnci dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a krátce orestujeme.
Přidáme smetanu na vaření a 150 ml vody, přivedeme k varu a necháme ve směsi rozpustit bujon. Dochutíme pepřem, případně ještě solí.
Scezené špagety smícháme s omáčkou. Podáváme posypané petrželkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz