Opečená cuketa, která při skousnutí křupne. Sladká cherry rajčátka. A smetanovo-majonézový dip s citronem. Dohromady tvoří tento teplý cuketový salát dokonalou chuťovou rovnováhu. A je hotový raz dva!
Ingredience
- 500 g cukety
- Olivový olej
- 200 g cherry rajčat (F50F)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy Hellman's
- Půlka citronu
- Hrst čerstvé bazalky
Příprava
Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na troše oleje je pak opečeme dozlatova. Dáme stranou.
Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Přendáme je spolu s cuketou do mísy.
Do mísy přidáme také zakysanou smetanu a majonézu. Osolíme a opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Salát podáváme posypaný listy bazalky.
Tip na závěr : Salát můžeme posypat ještě hoblinkami parmazánu. Bazalku můžeme nahradit jinou čerstvou bylinkou, kterou máme rádi – třeba petrželí nebo koriandrem.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.