Zelenina upečená v medovo-olejovém glazé a lehce pikantní zálivka s dijonskou horčicí hrají prim v tomhle výborném salátu.
Ingredience
- 500 g růžičkové kapusty
- 500 g brambor typu Grenaille
- 3 červená cibule
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 50 g mandlí
- Svazek čerstvé hladkolisté petrželky
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g majonézy Hellmann's
- 50 g zakysané smetany/řeckého jogurtu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce balzamika
- 1 stroužek česneku
Příprava
Předehřejte si troubu. Kapustičky i brambory omyjte, kapusty zbavte nehezkých lístků, po očištění obojí nakrájejte na poloviny (brambory podle velikosti i na čtvrtky). Na čtvrtky nakrájejte i cibuli.
Glazé: smíchejte 1 větší lžíci medu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř v kompaktní glazuru. Tu pak nalejte na nakrájenou zeleninu a promíchejte tak, aby se dostala na všechny kousky. Takto pokrytou zeleninu pečte na 180 stupňů cca 30 min nebo dozlatova.
Upečenou zeleninu nechte vychladnout a připravte si zatím zbytek ingrediencí: omyjte špenát, opražte a nasekejte mandle, nakrájejte sušené brusinky na poloviny.
Zálivka: smíchejte smetanu, majonézu, cca dvě lžíce najemno nasekané petrželky, dijonskou hořčici, balzamiko a utřený stroužek česneku.
Smíchejte pečenou zeleninu se zbytkem ingrediencí, zálivkou z majonézy polijte salát, dozdobte mandlemi, petrželkou, a brusinkami.