Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Báječně chutná i jenom se zeleninou.
Suroviny
hrášek cukrový 2 hrnky
na proužky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
na nudličky
limeta 6 lístků
kaffirová
kuřecí stehenní řízky 350 g
na nudličky
rýže jasmínová
dušená k podávání
SPOLEČNÝ ZÁKLAD
1Rozehřejte olej ve větším rendlíku se silným dnem a míchejte na něm kari pastu 20 sekund, až se rozvoní. Sejměte z ohně a vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku, vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy (chcete-li), cukr a 250ml vody. Promíchejte.
BEZMASÁ VERZE
2Přendejte čtvrtinu kari do jiného rendlíku. Přidejte tofu a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte sójovou omáčku, hrst bazalky a 1 lžičku limetové šťávy. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.
MASOVÁ VERZE
2Do zbylého kari dejte kuře a na středním plameni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Vmíchejte zbylou bazalku, 1 lžíci limetové šťávy a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti. Podávejte s rýží.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu