Tvaroháčkový karamel & croissantové chipsy

před 5 měsíce 80
Tvaroháčkový karamel & croissantové chipsy

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: 1

Počet porcí: ke sdílenÍ

SUROVINY:

Croissantové chipsy:

  • 6 starších croissantů
  • 2 PL MILKO BIO másla
  • 2 PL krupicového cukru

Tvaroháčkový karamel:

  • 200 g krupicového cukru
  • 130 g MILKO Tvaroháčku kakaového
  • 70 g MILKO Smetany ke šlehání 33 %
  • 1 PL MILKO BIO másla
  • 1 ČL soli
  • čerstvé ovoce na ozdobu

POSTUP:

Croissantové chipsy:

  1. Pomocí válečku croissanty rozválejte na tenkou placku a lehce je pocukrujte.
  2. Do pánve dejte kousek másla a croissanty opečte z obou stran dozlatova. Poté je nechte zcela vychladnout.

Tvaroháčkový karamel:

  1. Do kastrolu s pevnějším dnem nasypte cukr. Na mírném stupni nechte cukr pozvolna rozpustit na karamel. Ze začátku cukr vůbec nemíchejte ale můžete kastrolem otáčet aby se cukr rozpouštěl rovnoměrně. 
  2. Když je karamel hotový a nejsou v něm žádné hrudky cukru, přidejte do něho tvaroháček a smetanu. Dřevěnou vařečkou začněte obsah kastrolu míchat. Ze začátku vám karamel ztvrdne ale postupně se začne znovu rozpouštet. Po pár minutách budete mít hladký smetanový karamel.
  3. Nakonec do karamelu zamíchejte i máslo a sůl. 

SERVÍROVÁNÍ:

Chipsy podávejte s karamelovým dipem a na ozdobu můžete použít dle chuti čerstvé ovoce.

TIP:

Tvaroháčkový karamel uchovávejte ve skleněné nádobě. V lednici vám vydrží i několik týdnů. Má příjemně nakyslou tvarohovou chuť a využít ho můžete i v jiných sladkých receptech.

Tak dobrou chuť! ♥


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrus a běhoun. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek