Žampiony v mandlovém těstíčku

před 3 roky 108
Žampiony v mandlovém těstíčku

Žampiony v mandlovém těstíčku

  • 40 gramy(ů) žampiony (menší kloboučky)
  • 2 polévkové lžíce citronová šťáva
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • 3 kusy(ů) vejce
  • 1 polévková lžíce škrobová moučka
  • 6 polévkové lžíce strouhanka
  • 2 polévkové lžíce mandle
  • olej (na smažení)

Pokyny

  1. Žampionové kloboučky sloupneme, dáme je do misky, trochu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme je v chladničce marinovat asi hodinu.

  2. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme. Škrobovou moučku, prosetou strouhanku a spařené, oloupané, jemně nastrouhané mandle promícháme.

  3. Žampiony nejdříve namočíme v rozšlehaných vejcích a pak je obalíme ve směsi s mandlemi. Potom je osmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.

Poznámka

Výborný zákusek k bílému vínu!

Jednorožec Jednorožec - Teplé předkrmy Přečtěte celý článek