- 40 gramy(ů) žampiony (menší kloboučky)
- 2 polévkové lžíce citronová šťáva
- 2 polévkové lžíce oleje
- sůl
- 3 kusy(ů) vejce
- 1 polévková lžíce škrobová moučka
- 6 polévkové lžíce strouhanka
- 2 polévkové lžíce mandle
- olej (na smažení)
Pokyny
Žampionové kloboučky sloupneme, dáme je do misky, trochu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme je v chladničce marinovat asi hodinu.
Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme. Škrobovou moučku, prosetou strouhanku a spařené, oloupané, jemně nastrouhané mandle promícháme.
Žampiony nejdříve namočíme v rozšlehaných vejcích a pak je obalíme ve směsi s mandlemi. Potom je osmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.
Poznámka
Výborný zákusek k bílému vínu!