Není asi nic snazšího než nakrájet zeleninu a hodit ji v pekáčku do trouby. Je to až triviální – nicméně chuťově skvělé. V tomhle jídle se snoubí chutě různých druhů zeleniny a výsledek je báječné a svěží jídlo skoro bez práce.
Ingredience
- 400 g batátů
- 1 plechovka černých fazolí
- 3 mrkve
- 3 řapíky celeru
- 3 jarní cibulky
- 1 cibule
- 50 g kapusty
- 2 stroužky česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- Petržel
- Chléb
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Batáty nakrájíme na menší kousky, fazole scedíme. Mrkev, celer, cibuli, kapustu i česnek nakrájíme na menší kusy, česnek můžeme na plátky.
Všechny ingredience kromě kapusty a petržele dáme se snítkou rozmarýnu do pekáčku a pečeme zakryté 45 minut, případně dokud zelenina nezměkne. Zelenina pustí šťávu, a bude tak spíš vařená než pečená.
Hotovou zeleninu promícháme s kapustou a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem.
Tip na závěr : Zeleninu můžeme podávat jogurtovým dipem – stačí smíchat bílý jogurt, majonézu Hellmann's a podle chuti sůl, pepř a bylinky. Případně utřený stroužek česneku.