„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a kokosové mléko mají v naší spíži stálé místo. Baví mě, jak rychle se dá uvařit skvělé jídlo plné výrazných chutí,“ říká finalistka MasterChef Česko 2015, naše šéfredaktorka Lucie Kubrová.
Suroviny
česnek 3 stroužky
nasekané
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
kuřecí prsa 250 g
nebo stehení řízky, na nudličky
limetová šťáva
z 1 limety
nudle rýžové vlasové 150 g
uvařené
cibule červená 1 ks
na tenké měsíčky
jarní cibulka 1 ks
šikmo nakrájená
koriandr
lístky na posypání
chilli paprička
na tenké plátky
1 Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.
2 Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran. Vlijte kuřecí vývar, 250ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.
3 Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu