Bulgur s houbami

2 roky starý 38
Bulgur s houbami

Suroviny

300 gramů hub (ideální jsou hříbky, ale může být i směs nebo žampiony), 250 gramů bulguru, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml bílého suchého, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř

Recept

Očištěné houby nakrájíme na nudličky. V pánvičce si rozehřejeme olivový olej, a houby v něm osmažíme přibližně pět minut. Poté přidáme jemně nasekanou cibulku, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, nasypeme propláchnutý bulgur a zalijeme polovinou vína. Mícháme dokud se neodpaří, pak přidáme čtvrtinu vývaru a zase necháme odpařit. Proces s vínem a vývarem opakujeme dokud bulgur není hotový. Nakonec už jen dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Na talíři lze posypat jemně nastrouhaným sýrem podle chuti nebo přidat trochu čerstvého kopru.

tip: Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme je samozřejmě nahradit sušenými. Jen v takovém případě je musíme dostatečně včas předem namočit a nechat nabobtnat.

Kuchařka recepty Kuchařka recepty - Bezmasá jídla Zdroj