Halušky s tvarohem

před 2 roky 95
Halušky s tvarohem

„Halušky jsou pokrm našeho dětství. Tehdy nás ale nenapadlo, že je to proto, že jsou levné. Navíc jsou jednoduché, rychlé, výživné a snadno obměnitelné. My jsme je milovali na všechny způsoby,“ prozrazují blogeři Marika a Jiří Kučovi (Kitchen Story).

Suroviny

brambory 1 kg

varný typ B

mouka pšeničná polohrubá 500 g

tvaroh 200 g

ve fólii nebo na strouhání

Postup

1

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte mouku, vejce, sůl a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily v husté těsto. Pokud je moc řídké, přidejte ještě trochu mouky.

2

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Těsto postupně protlačte přes síto na halušky do vroucí vody a nechte vařit 1–2 minuty. Těsto nevařte najednou, ale rozdělte si ho zhruba na třetiny a halušky tak vařte postupně.

3

Hotové halušky, které vyplavou nahoru, vyjměte děrovanou naběračkou či jemným sítkem. Nechte vždy lehce okapat a dejte je do mísy.

4

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji dozlatova. Osolte.

5

Halušky rozdělte do talířů, posypte rozdrobeným tvarohem a osmaženou cibulí.

NĚCO NAVÍC
Halušky, které nesníte, můžete využít jako přílohu k omáčkám, jako vložku do polévky, můžete je opéct na másle a podávat nasladko či je orestovat se zeleninou. Skvělé budou s kysaným zelím, se špenátem, s hráškem a šunkou nebo s houbami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

 objevte nápoj dlouhověkosti

Kombucha: objevte nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek