- 4 kusy(ů) cibule (velká)
- 1 kus šalotka
- 4 polévkové lžíce máslo
- 1 kus brambory (vařené)
- 300 gramy(ů) hovězí maso (mleté)
- 1 kus vejce
- 3 polévkové lžíce strouhanka
- 3 polévkové lžíce smetana
- 1 kávová lžíčka worcesterská omáčka
- petrželka
- pepř (černý, mletý)
- sůl
Pokyny
Cibule oloupeme a necháme je ve vařící vodě asi 40 minut změknout. Poté je dáme okapat a vychladnout. Šalotku nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci másla.
Bramboru oloupeme a rozmačkáme.
Maso smícháme s vejcem, šalotkou, bramborou, strouhankou a smetanou. Směs osolíme, ochutíme pepřem, nakrájenou petrželkou a worcesterem.
Cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníma a naplníme nádivkou. Švem dolů je položíme do zapékací formy, posypeme zbylou strouhankou a pokapeme máslem. Zapékáme asi 20 mint.