Rybí salát s bramborami, hráškem a jablky

1 rok starý 216
Rybí salát s bramborami, hráškem a jablky

Rybí salát s bramborami, hráškem a jablky

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 10 min Celkový čas 40 min Nejlepší období: Jaro

  • 300 gramy(ů) matjesy
  • 4 kusy(ů) brambory (uveřené ve slupce)
  • 2 kusy(ů) jablko
  • 4 polévkové lžíce hrášek
  • 150 gramy(ů) karotka
  • sůl
  • pepř (čerstvě drcený)
  • 100 gramy(ů) majonéza
  • 4 polévkové lžíce bílý jogurt
  • citronová šťáva (z 1 citronu)
  • ocet (na dochucení majonézy)
  • 1 kávová lžíčka cukr

Pokyny

  1. Karotku omyjeme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zchladlou ji nakrájíme na kostičky.

  2. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na hranolky. Vložíme je do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.

  3. Přidáme plátky brambor, matjesy, hrášek, karotku, osolíme, opepříme a promícháme.

  4. V misce smícháme majonézu s jogurtem a dochutíme octem a cukrem.

  5. Salát spojíme se zálivkou a necháme v chladu odležet.

Jednorožec Jednorožec - Saláty Zdroj