Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 10 min Celkový čas 40 min Nejlepší období: Jaro
- 300 gramy(ů) matjesy
- 4 kusy(ů) brambory (uveřené ve slupce)
- 2 kusy(ů) jablko
- 4 polévkové lžíce hrášek
- 150 gramy(ů) karotka
- sůl
- pepř (čerstvě drcený)
- 100 gramy(ů) majonéza
- 4 polévkové lžíce bílý jogurt
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- ocet (na dochucení majonézy)
- 1 kávová lžíčka cukr
Pokyny
Karotku omyjeme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zchladlou ji nakrájíme na kostičky.
Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na hranolky. Vložíme je do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.
Přidáme plátky brambor, matjesy, hrášek, karotku, osolíme, opepříme a promícháme.
V misce smícháme majonézu s jogurtem a dochutíme octem a cukrem.
Salát spojíme se zálivkou a necháme v chladu odležet.