Špaldoto s koprovým pestem

před 3 roky 63
Špaldoto s koprovým pestem

Tak trochu rizoto a tak trochu koprovka. Z obojího má to nejlepší! Voní po kopru, je krémové a smetanově jemné i lehce nakyslé.

Suroviny

cibule 1 ks

velká, nakrájená nadrobno

špalda 1.5 hrnku

viz Něco navíc

vývar zeleninový 1 l

horký

krupicový cukr

podle chuti

pesto 1 sklenka

koprové od Květuščiny zahrádky

bylinky

čerstvé, na ozdobení

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přisypte špaldu a krátce ji opečte, přilijte vývar a zvolna vařte, aby špalda změkla a většina tekutiny se odvařila. Nakonec vmíchejte lučinu a zakysanou smetanu a prohřejte, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, případně i cukrem. Podávejte s koprovým pestem, ozdobené bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy pšenice se musí předem namáčet a jejich vaření trvá takřka hodinu, jiným stačí
30 minut. Při nákupu pozorně čtěte informace na obalech!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek