Tak trochu rizoto a tak trochu koprovka. Z obojího má to nejlepší! Voní po kopru, je krémové a smetanově jemné i lehce nakyslé.
Suroviny
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
špalda 1.5 hrnku
viz Něco navíc
vývar zeleninový 1 l
horký
krupicový cukr
podle chuti
pesto 1 sklenka
koprové od Květuščiny zahrádky
bylinky
čerstvé, na ozdobení
Postup
1
V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přisypte špaldu a krátce ji opečte, přilijte vývar a zvolna vařte, aby špalda změkla a většina tekutiny se odvařila. Nakonec vmíchejte lučinu a zakysanou smetanu a prohřejte, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, případně i cukrem. Podávejte s koprovým pestem, ozdobené bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Některé druhy pšenice se musí předem namáčet a jejich vaření trvá takřka hodinu, jiným stačí
30 minut. Při nákupu pozorně čtěte informace na obalech!
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu