Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou

před 1 rok 88
Thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou

Základ úspěchu tkví v poctivě dozlatova osmaženém kvalitním mletém mase v kombinaci s orestovanou zeleninou, čerstvou chilli papričkou a doporučujeme nešetřit čerstvými bylinkami. Pokud máte obavy z výrazných chutí fenyklu, rybí a ústřicové omáčky, vězte že ve výsledku není thajské stir-fry s mletým masem a bazalkou vůbec přehnaně aromatické a chutě spolu dokonale souzní.

Suroviny

bulva nakrájená na proužky

paprika kapie 2 ks

nakrájená na proužky

chilli paprička 2 ks

červená, nakrájená najemno

česnek 4 stroužky

podrcené

thajská bazalka 1 svazek

pouze lístky (případně nahraďte směsí běžné bazalky a koriandru)

koriandr čerstvý

na posypání

rýže jasmínová

k podávání

Postup

1

Rozehřejte ve woku 1 lžíci oleje a opečte na něm dohněda maso. Vyjměte maso a přebytečný olej slijte. Přilijte druhou lžíci oleje a rozpalte, až se z něj začne téměř kouřit. Vhoďte fenykl, papriky, chilli papričku a česnek a restujete, až zelenina změkne. Vraťte do pánve maso, vlijte rybí a ústřicovou omáčku. Vsypte cukr a zamíchejte. Pár vteřin restujte, pak odstavte. Přidejte většinu lístků bazalky a nechte je zavadnout. Podávejte s rýží, zdobené koriandrem a snítky z fenyklu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?

Zmrzlina v nejlepší společnosti. Co ukrývá sundae?

Tradiční americký zmrzlinový pohár, který se objevil koncem 19. století, si zamilovala i Marilyn Monroe. A není se čemu divit, protože je to velká dobrota. Co všechno sundae ukrývá, proč nese tak zvláštní název a jaké jsou okolnosti jeho...

Apetitonline Apetitonline - Thajská kuchyně Přečtěte celý článek