Základní miso polévka

9 měsíce starý 47
Základní miso polévka

Nejrychlejší polévka na zahřátí i povzbuzení, přesně taková je japonská polévka miso. Své jméno získala od ochucující pasty miso, která je v kuchyni pravým pokladem. Je bohatým zdrojem umami – jídlům dovede dodat takzvaně komplexní chuť. V misu totiž naleznete slanost, sladkost, kyselost i slabou hořkost.

Suroviny

vývar 2 bal

instantní vývar daši (k dostání v asijských specialitách), lze nahradit domácím zeleninovým či kuřecím vývarem

mořské řasy 5 cm

řasa kombu

tofu 1 bal

osušené a nakrájené na kostky

jarní cibulka 2 ks

na tenká kolečka

Postup

1

Dejte vařit vodu a rozpusťte v ní oba sáčky instantního vývaru daši, přidejte cca 5cm řasy kombu a společně povařte. Část horkého vývaru oddělte a dobře rozmíchejte s pastou miso. Do polévky dejte prohřát tofu, přidejte cibulku, odstavte z ohně a vmíchejte oddělenou tekutinu s misem. Tento základ můžete doplnit o nudle, další zeleninu atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetitonline Apetitonline - Polévky Zdroj