Ztracené čili pošírované vejce jsou majstrštykem, se kterým absolutně zazáříte. Vejce Benedikt, Vejce Florentine,
Suroviny
vejce 4 ks
nebo podle počtu strávníků
Postup
1
V mělkém rendlíku přivedeme k mírnému varu vodu a přidáme do ní lžíci octa. Vejce rozklepneme do hrnečku, ve vodě utvoříme vařečkou vír, vlijeme do něj vejce a necháme prohřívat 3–4 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý. Vylovíme děrovanou naběračkou. Zopakujeme s dalšími vejci.
Foto: Unsplash.com
Apetit magazín
Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska
Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...
Gigant mezi citrusy. Poznejte šťavnaté pomelo
Máte rádi citrusové plody? Pak by vaší pozornosti nemělo uniknout pomelo, které se řadí mezi ty největší z nich. Je šťavnaté a plné zdraví prospěšných látek. Poradíme vám, co si z tohoto exotického ovoce připravit! ...
Není flan jako flan - Anglie vs Španělsko
Originální flan má své čestné místo ve španělské i britské kuchyni, každá země jej však připravuje podle své tradiční receptury. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Prozradíme vám, jak připravují flan ve Španělsku a čím se liší od anglické...
Paul Hollywood: Upečte si chleba podle nejslavnějšího pekaře
Charismatický britský šéfkuchař Paul Hollywood se proslavil jako porotce populární pekařské soutěže The Great British Bake Off. Vášeň k pekařství ho však provází již od dětství. Nahlédněte do života oblíbeného britského pekaře a připravte...