Nejchutnější recept na Poutine, specialita z Quebecu Kanada, Vařte s Majklem

před 9 roky 50
Nejchutnější recept na Poutine, specialita z Quebecu Kanada, Vařte s Majklem


Majkl právě navštívili Yves v Kanadě a udělali jednoduchý, ale lahodný pokrm původně z Quebec s názvem "poutine". Recept je jednoduchý, vyžaduje domácí křupavé hranolky, speciální sýr z Quebec s názvem "Brins de Gouda". Ty hranolky a sýr s domácí teplou hnědou omáčku, který roztaví sýr a vrcholí v lahodný pokrm. Recept na hranolky: 2 kg brambor (žlutá a máslový): nakrájet brambory na hranolky velikosti o průměru asi 1 cm. Umístěte řezané hranolky ve studené vodě a nechte ho sedět po dobu nejméně 2 hodiny. Následek, že hranolky sedět ve studené vodě je odstranit škrobu z brambor. To pomůže fritovací proces tak, že olej není absorbována během smažení. Po 2 hodinách se pomocí papírový kapesník sušit hranolky a umístit hranolky v fritézy. Olej by měl mít teplotu přibližně 150 ° C. Umístěte hranolky v oleji, ale ujistěte se, že jsou všechny hranolky jsou pokryty olejem (to záleží na velikosti vaší fritézy). Typicky, jak jsem je do dvou nebo 3 dávek najednou. Fry po dobu 5 minut a poté odstraňte hranolky a položte je na papírový ubrousek, aby nasákly žádné extra olej z hranolků. Proveďte druhé šarže. Po ukončení druhé šarže, zahřejte olej 200 ° C a umístěte první várku hranolky do horkého oleje a osmažte dozlatova a křupava (měla by trvat asi 15 minut). Pak vyjměte hranolky, odstraňte další olej s papírovými ručníky a udělat druhou várku. Recept na omáčku: 50 ml máslo 50ml všechny hladké mouky 400ml kuřecí vývar Hovězí vývar 400 ml 1 lžíce cukru Bown 1 polévková lžíce kečupu 1 lžička dijonské hořčice 1 čajová lžička sladké papriky 1/2 lžičky kajenský pepř 1 lžíce Worcestershire omáčky Sůl podle chuti (já jsem použil 1,5 čajové lžičky) Přidejte máslo na rozpálené pánvi, jednou máslo taje a dělá hnědou barvu (to získá ořechovou příchuť), přidáme mouku a míchat. Brown mouka máslo směs dozlatova. Pak přidejte studenou vývar a vigirously promíchejte. Přidáte-li studený vývar do horké mouky, pak mouka bude tát do vývaru. Pokud přidáte horkou vývar, pak mouka bude házet. Pak přidejte zbytek ingrediencí, a nechte povařit, až se dostanete pěkný domácí hnědou omáčku. Servírování: Do talíře dáme horké a křupavé hranolky, přidejte sýr nahoře a nalijte velmi horkou omáčku na vrcholu sýra. Tím se roztavit sýr a oh la la, že je sooooo dobré. Dobrou chuť

Vařte s Majklem Vařte s Majklem - Vegetariánská jídla Přečtěte celý článek